Undersköterska- FLEX
Vård och omsorg
Dagtid, Flex
Som undersköterska får du ett brett arbetsområde och kan arbeta inom hemtjänst, äldrevård, med funktionshindrade, inom psykiatri och på vårdavdelningar på sjukhus. Arbetsuppgifterna och arbetsplatserna varierar, men omsorg och omvårdnad är alltid kärnan i arbetet. Utbildningen är också en bra grund för dig som senare vill läsa vidare på högskolan och yrkeshögskolan.
Skolverket har, i samråd med branschkunniga, utformat ett nationellt yrkespaket för undersköterskeutbildningen, som motsvarar kompetenskraven i arbetslivet. Läs mer hos Skolverket.
Den här utbildningen sker delvis på plats i skolan cirka två dagar i veckan, resten av tiden studerar du hemma. Du kommer utöver lektioner att erbjudas handledning av vårdlärare på plats i skolan.
För att vara behörig att söka flex-utbildningen behöver du ha minst ett års arbetslivserfarenhet inom vården. Du behöver bifoga ett tjänstgöringsintyg som styrker detta med din ansökan. Om du inte har någon arbetslivserfarenhet inom vården är du välkommen att söka utbildningen på plats dagtid, med start 2025-08-11.
Undersköterskeutbildningen innehåller normalt tre APL-perioder. Då du har arbetslivserfarenhet kommer första APL-perioden att valideras, därför kommer du enbart att ha två APL-perioder under utbildningen.
Utbildningen är på cirka tre terminer.
Observera att starten kan komma att ställas in vid för få behöriga sökande.
Ämnes-/kursplan
VOXABN (Länk till extern sida.)
Anmälningskod
VOXABN-FLEX
Skolform
Gymnasial utbildning
Antal Kursstarter: 1