Hoppa till innehåll

En uppdatering av Alvis kommer att ske vid 17.00. Alla kommer att loggas ut. Mvh Support

Bagare och konditor

Restaurang och Livsmedel

Dag, 1400 poäng

Utbildningen ger kunskaper som motsvarar yrkesutgången bagare och konditor på gymnasial nivå. Möjligheterna att utveckla sin yrkesskicklighet som bagare och konditor, på arbetsplatsen eller på Yrkeshögskola, är stora.

Ämnet bageri- och konditorikunskap behandlar hantverksmässiga metoder för att framställa olika typer av bröd och konditorivaror. Hur råvaror används samt betydelsen av produktkvalitet ingår i ämnet. Dessutom behandlas bestämmelser om hygien och arbetsmiljö vid arbete med framställning av bröd och konditorivaror.

Viss tid av utbildningen sker på en arbetsplats (APL).

För att uppnå en fullständig gymnasieexamen behöver utbildningen kompletteras med ytterligare kurser samt ett gymnasie- eller komvuxarbete.

Förkunskapskrav

Svensk grundskola eller motsvarande.

Ämnes-/kursplan

RLXACN (Länk till extern sida.)

Anmälningskod

RLXACN

Skolform

Gymnasial utbildning

Kurser (13 st)

1 Kursstart

  1. Kursstart 5094844

    Kursstart
    Ansökan stänger
    Skola
    Holaveden
    Antagningsbesked