Kock
Restaurang och Livsmedel
Dag, 1000 poäng
Utbildningen vänder sig till dig som vill bli kock inom storkök. Vill du arbeta med mat och service så ger denna utbildning dig förutsättningar att arbeta i branschen.
Utbildningen är på 2 terminer. Viss tid av utbildningen sker på en arbetsplats (APL).
Saknar du kunskaper motsvarande svenska åk 9 måste du läsa svenska i kombination med kockutbildningen. Utbildningen är då på 3 terminer.
Du får kunskaper inom restaurang och storkök. Du lär dig traditionell och modern matlagningsteknik. Grundläggande kunskaper inom hygien- och livsmedelskunskap tillsammans med matlagningskunskap ger dig goda chanser till jobb i branschen. Via praktiken i utbildningen får du ökad arbetslivserfarenhet och under handledning får du yrkeskunskaper på en arbetsplats. Du får också lära dig grunderna i servering, service och bemötande och du får träna på att skapa smakfull och näringsriktig mat.
Förkunskapskrav
SFI D eller motsvarande kunskaper
Ämnes-/kursplan
RLXAAR
Anmälningskod
RLXAAR
Skolform
Gymnasial utbildning